Logo Kulinář

Opilý františek

Opilý františek

Další z rodinné pokladnice receptů, tentokráte řezy s ořechovou náplní a máslovým krémem, polité čokoládovou polevou. Uvidíte, že se vám budou rozplývat na jazyku!

  • Nejprve si připravte těsto. Máslo třete s polovinou cukru a poté přidejte žloutky ze čtyř vajec. Do zpěněné hmoty přidejte lískové oříšky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hned potom smíchejte sníh z bílků, zpevněný vešleháním druhé poloviny cukru.
  • Těsto vylijte na vymazaný a moukou vysypaný plech plech a pečte na 170°, než je těsto pružné a pevné.
  • Na upečený a zchlazený plát naneste ořechovou náplň. Tu připravte smícháním mletých vlašských ořechů, cukru moučka, rumu, mléka a nezapomeňte také na jedno balení Vanilkového čarování. Jeden balíček se rovná jednomu balení vanilkového cukru, narozdíl od něj má však v sobě kousky opravdové vanilky.
  • Krém: ve vodní lázni šlehejte 100 g moučkového cukru, 3 vejce a 2 lžičky kakaa. Zahoustlou lesklou hmotu zchlaďte na pokojovou teplotu a zašlehejte do ní 250 g změklého másla.
  • Na ořechovou náplň potom rozetřete vrstvu máslového krému (zde na webu naleznete recepty i na další druhy krémů). Povrch potáhněte čokoládovou polevou a vychlazené krájejte na stejnoměrné řezy.

Na tento recept jsme použili:

Další z rodinné pokladnice receptů, tentokráte řezy s ořechovou náplní a máslovým krémem, polité čokoládovou polevou. Uvidíte, že se vám budou rozplývat na jazyku!

  • Nejprve si připravte těsto. Máslo třete s polovinou cukru a poté přidejte žloutky ze čtyř vajec. Do zpěněné hmoty přidejte lískové oříšky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hned potom smíchejte sníh z bílků, zpevněný vešleháním druhé poloviny cukru.
  • Těsto vylijte na vymazaný a moukou vysypaný plech plech a pečte na 170°, než je těsto pružné a pevné.
  • Na upečený a zchlazený plát naneste ořechovou náplň. Tu připravte smícháním mletých vlašských ořechů, cukru moučka, rumu, mléka a nezapomeňte také na jedno balení Vanilkového čarování. Jeden balíček se rovná jednomu balení vanilkového cukru, narozdíl od něj má však v sobě kousky opravdové vanilky.
  • Krém: ve vodní lázni šlehejte 100 g moučkového cukru, 3 vejce a 2 lžičky kakaa. Zahoustlou lesklou hmotu zchlaďte na pokojovou teplotu a zašlehejte do ní 250 g změklého másla.
  • Na ořechovou náplň potom rozetřete vrstvu máslového krému (zde na webu naleznete recepty i na další druhy krémů). Povrch potáhněte čokoládovou polevou a vychlazené krájejte na stejnoměrné řezy.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.