
Obecně zčásti podlité suroviny by se měly připravovat pod poklicí v parním prostředí. Podle charakteru ingrediencí je dobré postupně všechny součásti skládat v pokrmu tak, aby se například část zeleniny rozdusila, jiná byla křehká, a maso spolu s obilninou bylo měkoučké.
- Hovězí maso nakrájejte na stejné kostky a ty zprudka pečte na oleji až jsou ze všech stran opečené do červena. Pak přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte ji. Přidejte sůl, koření, podlijte trochu vody a zvolna duste pod poklicí.
- Zvlášť v osolené vodě nejprve nechte nabobtnat a pak vařte ječené krupky. Očistěte si zeleninu a nakrájejte ji na větší kousky.
- Když je maso zpola měkké přidejte zeleninu, navrch zasypte krupky a velmi zvolna, (případně v troubě) přikryté duste.
- Nakonec přidejte máslo, posekanou zelenou petrželku a vše promíchejte. Podávejte s chlebem. Můžete zkusit nahradit krupky pohankou. V tom případě ji dávejte do více zalité dušeniny až na konci a jen v teple nechte dojít asi třicet minut.