Logo Kulinář

Mušle klasik

Mušle klasik

Mušle a další dary moře jsou nesmírně cennými potravinami a čas od času stojí za to připravit si rychlou a skvostnou lahůdku.

  • Čerstvé mušle důkladně omyjte a očistěte. Ty které jsou pootevřené a při poklepnutí se nezavírají vyhoďte.
  • V rendlíku či kastrole osmahněte na oleji nakrájenou šalotku, jakmile zapění přidejte plátky česneku a vzápětí přidejte nasekanou petrželku. Vše zalijte vínem, přidejte trochu vody a sůl a na tento základ vložte mušle. Nechte je , podle velikosti vařit pod poklicí 3 - 5 minut. Občas s nimi v kastrolu zatřeste. Mušle vařte jen mírně ponořené a přikryté!
  • Potom zkontrolujte zda se všechny mušle otevřely (neotevřené vyjměte a zahoďte), přidejte trochu másla, promíchejte či protřeste a nechte je ještě asi tři minuty dojít pod pokličkou na velmi mírném ohni nebo bez přívodu tepla.
  • Mezitím si připravte lehký křehký salát a několik toastů a vše neste na stůl.

Mušle a další dary moře jsou nesmírně cennými potravinami a čas od času stojí za to připravit si rychlou a skvostnou lahůdku.

  • Čerstvé mušle důkladně omyjte a očistěte. Ty které jsou pootevřené a při poklepnutí se nezavírají vyhoďte.
  • V rendlíku či kastrole osmahněte na oleji nakrájenou šalotku, jakmile zapění přidejte plátky česneku a vzápětí přidejte nasekanou petrželku. Vše zalijte vínem, přidejte trochu vody a sůl a na tento základ vložte mušle. Nechte je , podle velikosti vařit pod poklicí 3 - 5 minut. Občas s nimi v kastrolu zatřeste. Mušle vařte jen mírně ponořené a přikryté!
  • Potom zkontrolujte zda se všechny mušle otevřely (neotevřené vyjměte a zahoďte), přidejte trochu másla, promíchejte či protřeste a nechte je ještě asi tři minuty dojít pod pokličkou na velmi mírném ohni nebo bez přívodu tepla.
  • Mezitím si připravte lehký křehký salát a několik toastů a vše neste na stůl.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.