
Mušle a další dary moře jsou nesmírně cennými potravinami a čas od času stojí za to připravit si rychlou a skvostnou lahůdku.
- Čerstvé mušle důkladně omyjte a očistěte. Ty které jsou pootevřené a při poklepnutí se nezavírají vyhoďte.
- V rendlíku či kastrole osmahněte na oleji nakrájenou šalotku, jakmile zapění přidejte plátky česneku a vzápětí přidejte nasekanou petrželku. Vše zalijte vínem, přidejte trochu vody a sůl a na tento základ vložte mušle. Nechte je , podle velikosti vařit pod poklicí 3 - 5 minut. Občas s nimi v kastrolu zatřeste. Mušle vařte jen mírně ponořené a přikryté!
- Potom zkontrolujte zda se všechny mušle otevřely (neotevřené vyjměte a zahoďte), přidejte trochu másla, promíchejte či protřeste a nechte je ještě asi tři minuty dojít pod pokličkou na velmi mírném ohni nebo bez přívodu tepla.
- Mezitím si připravte lehký křehký salát a několik toastů a vše neste na stůl.