Logo Kulinář

Mini kokosky

Mini kokosky

S jejich přípravou je sice hodně práce, ale stojí to určitě za to.

  • S přípravou kokosek je sice hodně práce, ale stojí to určitě za to. Nejprve si ušlehejte sníh z pěti bílků. Pro dobré šlehání přidejte trochu citrónové šťávy. Do pevného sněhu pak přisypávejte a zašlehávejte postupně asi tak 150g pískového cukru (krupice). Když se cukr ve sněhu dobře rozpustí a hmota zahoustne, pak vše vložte do vodní lázně, šlehejte a přidejte postupně ještě dalších 200 gramů cukru. Sníh přímo ztěžkne a získá zvláštní opálový lesk. To je znamení že je připraven na dávku mletého kokosu.
  • Bílkovou hmotu pak nastříkejte cukrářským sáčkem s hladkou špičkou na pomaštěný plech nebo papír do stejnoměrných malých pusinek - tedy budoucích kokosek a v mírné troubě je sušte přibližně hodinu. Teplotu hlídejte mezi padesáti až devadesáti stupni. V různých jiných receptech najdete v kokoskách skořici a jiné koření, také mouku a podobně, ale podle mého to není ono.
  • Na závěr polovinu namočte do čokoládové polevy a nechte v chladu ztuhnout.

S jejich přípravou je sice hodně práce, ale stojí to určitě za to.

  • S přípravou kokosek je sice hodně práce, ale stojí to určitě za to. Nejprve si ušlehejte sníh z pěti bílků. Pro dobré šlehání přidejte trochu citrónové šťávy. Do pevného sněhu pak přisypávejte a zašlehávejte postupně asi tak 150g pískového cukru (krupice). Když se cukr ve sněhu dobře rozpustí a hmota zahoustne, pak vše vložte do vodní lázně, šlehejte a přidejte postupně ještě dalších 200 gramů cukru. Sníh přímo ztěžkne a získá zvláštní opálový lesk. To je znamení že je připraven na dávku mletého kokosu.
  • Bílkovou hmotu pak nastříkejte cukrářským sáčkem s hladkou špičkou na pomaštěný plech nebo papír do stejnoměrných malých pusinek - tedy budoucích kokosek a v mírné troubě je sušte přibližně hodinu. Teplotu hlídejte mezi padesáti až devadesáti stupni. V různých jiných receptech najdete v kokoskách skořici a jiné koření, také mouku a podobně, ale podle mého to není ono.
  • Na závěr polovinu namočte do čokoládové polevy a nechte v chladu ztuhnout.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.