
Originální verze bábovky plná dobrot.
- Žloutky a dvě třetiny cukru vyšlehejte do pěny. Potom přidávejte a zašlehávejte postupně rozpuštěné máslo. Pozor nesmí být horké. Když vše vytvoří hutnou pěnu, vmíchejte tvaroh, přitom dbejte aby nebyl přímo z ledničky ale měl pokojovou teplotu a na závěr přijde do této tekuté části bábovky likér, rum a vanilkové čarování.
- Do prosáté mouky vmíchejte prášek do pečiva, vanilkový cukr, pudinkový prášek (vanilkový), nasekané či semleté ořechy a rozinky. Tuto směs pak postupně vmíchejte do předem našlehané hmoty. V tomto případě už nepoužívejte raději šlehač ale jenom ruční metličku.
- Ve zvláštní nádobě vyšlehejte z bílků sníh. Do pevného sněhu zašlehejte postupně (po lžících) zbylou třetinu cukru. Tím sníh zpevní a lépe ho těsto přijme.
- Bábovkovou formu si vymažte sádlem či ztuženým tukem a vysypte polohrubou moukou. Do ní pak vložte asi dvě třetiny připraveného těsta. Do zbylé části těsta vmíchejte kakao. Potom přesuňte zbytek těsta do formy. Můžete lehce, stěrkou, tmavou hmotu prolnout se světlou, aby bábovka měla na řezu po upečení mramorování.
- Pečte při 180 - 190 stupních 45 minut. Hotovou bábovku nechte asi deset minut ve formě stát a pak ji teprve vyklopte z formy. Po zchladnutí ji cukrujte a neste radostně na stůl.