
Kroketky z mletého masa budou výborné s libovolnou těstovinou, rýží, či vařenými bramborami.
- Mleté maso osolte a okořeňte pepřem, muškátovým oříškem a petrželovou natí. Přidejte asi třetinu strouhaného parmazánu nebo sýru podobného typu (grana) a spojte vejcem a škrobovou moučkou rozmíchanou v půl decilitru vody.
- Z dobře prohněteného masa tvořte kuličky nebo válečky. Ty vložte do olejem vytřené pečicí nádoby a pečte v troubě při teplotě 150°C asi dvacet minut.
- Během té doby si připravte rajčatovou omáčku. V pánvi osmahněte na oleji drobně nakrájenou cibuli, poté plátky česneku a vše zalijte drcenými rajčaty. Přiveďte k varu a vmíchejte další třetinu strouhaného sýru. Osolte, lehce oslaďte a okyselte octem a zpola pečené kroketky zalijte touto horkou omáčkou. Zvolna dopékejte 10 - 15 minut.
- Podávejte přizdobené zbylým dílem parmazánu a sekanou petrželkou k libovolným těstovinám, rýži či vařeným bramborám.