Logo Kulinář

Milánské masové krokety

Milánské masové krokety

Kroketky z mletého masa budou výborné s libovolnou těstovinou, rýží, či vařenými bramborami.

  • Mleté maso osolte a okořeňte pepřem, muškátovým oříškem a petrželovou natí. Přidejte asi třetinu strouhaného parmazánu nebo sýru podobného typu (grana) a spojte vejcem a škrobovou moučkou rozmíchanou v půl decilitru vody.
  • Z dobře prohněteného masa tvořte kuličky nebo válečky. Ty vložte do olejem vytřené pečicí nádoby a pečte v troubě při teplotě 150°C asi dvacet minut.
  • Během té doby si připravte rajčatovou omáčku. V pánvi osmahněte na oleji drobně nakrájenou cibuli, poté plátky česneku a vše zalijte drcenými rajčaty. Přiveďte k varu a vmíchejte další třetinu strouhaného sýru. Osolte, lehce oslaďte a okyselte octem a zpola pečené kroketky zalijte touto horkou omáčkou. Zvolna dopékejte 10 - 15 minut.
  • Podávejte přizdobené zbylým dílem parmazánu a sekanou petrželkou k libovolným těstovinám, rýži či vařeným bramborám.

Na tento recept jsme použili:

Kroketky z mletého masa budou výborné s libovolnou těstovinou, rýží, či vařenými bramborami.

  • Mleté maso osolte a okořeňte pepřem, muškátovým oříškem a petrželovou natí. Přidejte asi třetinu strouhaného parmazánu nebo sýru podobného typu (grana) a spojte vejcem a škrobovou moučkou rozmíchanou v půl decilitru vody.
  • Z dobře prohněteného masa tvořte kuličky nebo válečky. Ty vložte do olejem vytřené pečicí nádoby a pečte v troubě při teplotě 150°C asi dvacet minut.
  • Během té doby si připravte rajčatovou omáčku. V pánvi osmahněte na oleji drobně nakrájenou cibuli, poté plátky česneku a vše zalijte drcenými rajčaty. Přiveďte k varu a vmíchejte další třetinu strouhaného sýru. Osolte, lehce oslaďte a okyselte octem a zpola pečené kroketky zalijte touto horkou omáčkou. Zvolna dopékejte 10 - 15 minut.
  • Podávejte přizdobené zbylým dílem parmazánu a sekanou petrželkou k libovolným těstovinám, rýži či vařeným bramborám.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.