
Medové trubičky je možné jíst tak jak jsou, já však doporučuji těsně před Vánoci také plnit máslovým krémem či neslazenou šlehačkou a případně ještě namáčet do čokolády.
- Jedlou sodu přidejte do cukru nebo mouky, přidejte ostatní suroviny (40 g medu jsou přibližně dvě plné lžíce) a vše zpracujte. Zadělané těsto nechte dvě hodiny odležet v chladnu.
- Z odpočinutého těsta pak vyvalujte velmi tenký plát a vykrajujte z něho kolečka. Ta pečte asi na 170° v horkovzdušné troubě. Pamatujte, že budou poměrně rychle pečená, proto si dělejte jen menší dávky na plech. To abyste stihnuli ještě teplé placičky stočit na držadle vařečky do ruličky, kterou ještě na vařečce lehce umáčkněte, aby držela tvar.
- Medové trubičky se pak nechávají ležet v chladu a až před vánoci plní máslovým krémem a nakonec se máčejí v čokoládové polevě.