Logo Kulinář

Máslová ryba

Máslová ryba

Jemné bílé maso modrohlava, tak se totiž máslová ryba česky jmenuje je delikatesa a proto doporučujeme jen jednoduchou přírodní úpravu „po mlynářsku“.

  • Filet z máslové ryby nakrájejte na silnější řezy, osolte je a rozetřete po nich jemně posekanou petrželku (případně můžete použít i sušenou). Poté jednotlivé kousky obalte v hladké mouce, oklepněte z nich přebytečnou mouku a vložte je do rozpáleného oleje.
  • Pečte zprudka a po otočení porcí zmírněte teplotu a zvolna rybu dopékejte s kousky cibule nebo šalotky. Na upečenou porci položte plátek másla, případně petrželkové máslo a neste na stůl.

Na tento recept jsme použili:

Jemné bílé maso modrohlava, tak se totiž máslová ryba česky jmenuje je delikatesa a proto doporučujeme jen jednoduchou přírodní úpravu „po mlynářsku“.

  • Filet z máslové ryby nakrájejte na silnější řezy, osolte je a rozetřete po nich jemně posekanou petrželku (případně můžete použít i sušenou). Poté jednotlivé kousky obalte v hladké mouce, oklepněte z nich přebytečnou mouku a vložte je do rozpáleného oleje.
  • Pečte zprudka a po otočení porcí zmírněte teplotu a zvolna rybu dopékejte s kousky cibule nebo šalotky. Na upečenou porci položte plátek másla, případně petrželkové máslo a neste na stůl.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.