
V koláčové formě nebo na plechu rychle připravený koláč s cibulí a sýrem doplněný slaninou.
- Listové těsto rozválejte na tenký plát a ten přeložte do formy, nebo na plech. Vidličkou těsto na několika místech propíchejte, aby se při předpékání příliš nevyboulilo. Předpečte ho v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu cca 7 minut.
- Cibuli nakrájejte na půlkolečka nebo měsíčky a na oleji ji v pánvi opékejte až změkne. Trochu ji osolte a přidejte drcený kmín a 100 g anglické slaniny. Zalijte bílým vínem, vše krátce poduste a přilijte smetanu - francouzi by použili "creme fraiche" - hustou, velmi tučnou smetanu.
- Na předpečené těsto rozložte osmahnutou cibuli a celý koláč zalijte vejci rozšlehanými se strouhaným sýrem a dozdbte zbylou částí slaniny. Většinou není třeba tuto směs díky slaným sýrům zvlášť solit.
- Troubu odvětrejte na 160 stupňů a v ní pak po dobu asi 20 minut dopečte váš cibulový koláč se sýrem.