Logo Kulinář

Lišky na smetaně

Lišky na smetaně

Sezónní recept na houbovou omáčku můžete obměnit jiným druhem hub, já však preferuji houževnaté lišky.

  • Očištěné lišky podélně překrájejte asi 10 minut povařte. Poté jich část nechte stranou a ostatní dejte dusit na zpěněnou cibulku se solí a drceným kmínem. Případně lehce podlijte. Po dalších deseti minutách zalijte smetanou, přidejte sekanou petrželku a zvolna nechte odvařit až omáčka zhoustne.
  • Plátky slaniny rozpečte na pánvi a ve vypečeném tuku osmahněte odložené lišky.
  • Uvařené špagety nebo jiné těstoviny, případně špecle či halušky přelijte smetanovou omáčkou, ozdobte rozpečenou slaninou a opečenými liškami a podávejte s pikantním salátem z rukoly.
  • Do smetany můžete také vložit trochu měkkého tavného sýru a nechat ho rozpustit, případně vše doplnit ještě strouhaným parmazánem či podobným sýrem.

Na tento recept jsme použili:

Sezónní recept na houbovou omáčku můžete obměnit jiným druhem hub, já však preferuji houževnaté lišky.

  • Očištěné lišky podélně překrájejte asi 10 minut povařte. Poté jich část nechte stranou a ostatní dejte dusit na zpěněnou cibulku se solí a drceným kmínem. Případně lehce podlijte. Po dalších deseti minutách zalijte smetanou, přidejte sekanou petrželku a zvolna nechte odvařit až omáčka zhoustne.
  • Plátky slaniny rozpečte na pánvi a ve vypečeném tuku osmahněte odložené lišky.
  • Uvařené špagety nebo jiné těstoviny, případně špecle či halušky přelijte smetanovou omáčkou, ozdobte rozpečenou slaninou a opečenými liškami a podávejte s pikantním salátem z rukoly.
  • Do smetany můžete také vložit trochu měkkého tavného sýru a nechat ho rozpustit, případně vše doplnit ještě strouhaným parmazánem či podobným sýrem.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.