Logo Kulinář

Lasaně se špenátem

Lasaně se špenátem

Krásný harmonický pokrm, kvůli kterému stojí za to strávit hodinu v kuchyni. Hotové lasaně lze doplnit kysanou smetanou či jogurtovým dipem a salátem.

  • Tavený sýr nechte rozpustit v teplém mléce spolu s nastrouhaným sýrem s modrou plísní. Tím vám vznikne sýrová zapékací omáčka. Pokud se vám bude zdát řídká, můžete ji maličko zahustit strouhankou.
  • Na oleji opečte do zlatova drobně krájenou cibulku, pak přidejte jemně sekaný česnek a následně překrájené špenátové listy. Vše osolte, pomelte lehce pepřem a krátce zaduste.
  • Zapékací nádobu vymažte tukem, vysypte strouhankou a nalijte tenkou vrstvu omáčky. Na ní položte suché pláty lasaní a na ně rozprostřete špenát. Pak položte opět lasaně, přilijte omáčku, vložte špenát a tak dál střídavě vrstvěte suroviny. Suché, tvrdé lasaně můžete podle potřeby rozlomit. Navrch nalijte poslední část omáčky vše zvolna umáčkněte, posypte semínky dýně a přikryté zvolna (140 stupňů) pečte v troubě asi 40 minut. Nakonec můžete teplotu zvýšit a vytvořit křupající vrchní vrstvu těstovin.
  • Během pečení do sebe lasaně natáhnou vlhkost z omáčky a špenátu, na vrchu a případně i po stranách nádoby se vypečou do křupava a pokrm je hotový. Podávejte se salátem a radostí.

Na tento recept jsme použili:

Krásný harmonický pokrm, kvůli kterému stojí za to strávit hodinu v kuchyni. Hotové lasaně lze doplnit kysanou smetanou či jogurtovým dipem a salátem.

  • Tavený sýr nechte rozpustit v teplém mléce spolu s nastrouhaným sýrem s modrou plísní. Tím vám vznikne sýrová zapékací omáčka. Pokud se vám bude zdát řídká, můžete ji maličko zahustit strouhankou.
  • Na oleji opečte do zlatova drobně krájenou cibulku, pak přidejte jemně sekaný česnek a následně překrájené špenátové listy. Vše osolte, pomelte lehce pepřem a krátce zaduste.
  • Zapékací nádobu vymažte tukem, vysypte strouhankou a nalijte tenkou vrstvu omáčky. Na ní položte suché pláty lasaní a na ně rozprostřete špenát. Pak položte opět lasaně, přilijte omáčku, vložte špenát a tak dál střídavě vrstvěte suroviny. Suché, tvrdé lasaně můžete podle potřeby rozlomit. Navrch nalijte poslední část omáčky vše zvolna umáčkněte, posypte semínky dýně a přikryté zvolna (140 stupňů) pečte v troubě asi 40 minut. Nakonec můžete teplotu zvýšit a vytvořit křupající vrchní vrstvu těstovin.
  • Během pečení do sebe lasaně natáhnou vlhkost z omáčky a špenátu, na vrchu a případně i po stranách nádoby se vypečou do křupava a pokrm je hotový. Podávejte se salátem a radostí.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.