Logo Kulinář

Kuřecí vývar s polentovým kapáním

Kuřecí vývar s polentovým kapáním

Vývar s kapáním, které uvítají i celiaci, to proto že neobsahuje lepek. Zavářku připravíte stejně jako běžné kapání a díky kukuřici bude mít příjemně žlutou barvu.

  • Omyté kousky kuřecího oseku vložte do studené, mírně osolené vody a přiveďte k varu. Poté zmírněte teplotu tak, aby se polévka vařila jen velmi zvolna, aby probulávala. Asi po půl hodině varu přidejte do vývaru kousky kořenové zeleniny a cibuli. Přibližně za hodinu bude polévka vařená. Sceďte ji případně nakrájejte na kousky zeleninu a oberte maso.
  • V misce rozšlehejte vejce v mléce, přidejte sůl, trochu muškátového květu a olej. Poté vmíchejte kukuřičnou krupici. Vzniklé těsto by mělo být řídké. Nechte ho asi 10 minut odležet. V té době do sebe krupice nasaje vlhkost. Ztužené těsto protlačte struhadlem do vroucího vývaru. Vařte asi tři minuty.
  • Do hotové polévky vložte maso, zeleninu, posekanou petrželovou nať a případně ji dosolte. Podávejte ji čerstvou s úsměvem a radostí.

Na tento recept jsme použili:

Vývar s kapáním, které uvítají i celiaci, to proto že neobsahuje lepek. Zavářku připravíte stejně jako běžné kapání a díky kukuřici bude mít příjemně žlutou barvu.

  • Omyté kousky kuřecího oseku vložte do studené, mírně osolené vody a přiveďte k varu. Poté zmírněte teplotu tak, aby se polévka vařila jen velmi zvolna, aby probulávala. Asi po půl hodině varu přidejte do vývaru kousky kořenové zeleniny a cibuli. Přibližně za hodinu bude polévka vařená. Sceďte ji případně nakrájejte na kousky zeleninu a oberte maso.
  • V misce rozšlehejte vejce v mléce, přidejte sůl, trochu muškátového květu a olej. Poté vmíchejte kukuřičnou krupici. Vzniklé těsto by mělo být řídké. Nechte ho asi 10 minut odležet. V té době do sebe krupice nasaje vlhkost. Ztužené těsto protlačte struhadlem do vroucího vývaru. Vařte asi tři minuty.
  • Do hotové polévky vložte maso, zeleninu, posekanou petrželovou nať a případně ji dosolte. Podávejte ji čerstvou s úsměvem a radostí.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.