
Kokosové mléko je běžnou přísadou asijských pokrmů. Je velmi jemné a v pokrmech příjemné. V asijských zemích se docela běžně používá při vaření stejně, jako naše kravské mléko a smetana.
- Kuřecí maso nakrájejte na stejnoměrné kousky, třeba nudličky, a promíchejte je s vejcem, škrobem, solí a směsí Zlatá pečínka. Maso nechte chvíli odležet v chladu.
- Mezitím si nakrájejte cibuli na měsíčky, papriky na stejnoměrné proužky, řapíkatý celer a pórek na tenčí nudličky. Každou ze zelenin si nechte zvlášť, protože se do směsi budou přidávat jednotlivé druhy postupně podle toho, jak dlouho je třeba je opékat.
- V pánvi rozpalte tuk a nejprve na něm opékejte kousky masa a stále je promíchávejte, aby se k sobě nespekly. Když je maso na povrchu opečené, přidejte cibuli, promíchejte ji a vzápětí přidejte drobně nakrájenou chilli papričku bez semínek (jen dužinu se slupkou).
- Když paprička zavoní, přidejte řapíkatý celer. Když se osmahne, přijdou do směsi papriky. Až nakonec pórek, a vše vzápětí zalijte kokosovým mlékem, trochu osolte a nechte krátce zadusit.
- Do této směsi pak vmíchejte předem uvařené rýžové nudle a ihned podávejte posypané sekaným koriandrem nebo jinými bylinami.