Logo Kulinář

Kuře na divoko

Kuře na divoko

Klasická variace na kuře pečené s kořenovou zeleninou a divokým kořením. Záleží na vás zda doplníte ještě další koření, kousky jablek a podobně.

  • Kuře rozdělte na čtvrtky nebo i menší části, opláchněte, osušte a osolte. Každou porci protkněte hranolkem nebo klínkem slaniny. Do nádoby na pečení vložte kořenovou zeleninu nakrájenou na stejnoměrné plátky či kostky, hrubě krájenou cibuli, divoké koření a na zbylou na drobno nakrájenou slaninu. Vše mírně podlijte vodou a zvolna pečte (do 150 stupňů) pod poklicí asi 40 minut.
  • V závěrečné fázi pečeni odkryjte a při teplotě okolo 190 stupňů dopékejte asi 10 - 15 minut. Na závěr potřete maso máslem, nechte chvilku dojít ve vypnuté troubě a neste na stůl.

Na tento recept jsme použili:

Klasická variace na kuře pečené s kořenovou zeleninou a divokým kořením. Záleží na vás zda doplníte ještě další koření, kousky jablek a podobně.

  • Kuře rozdělte na čtvrtky nebo i menší části, opláchněte, osušte a osolte. Každou porci protkněte hranolkem nebo klínkem slaniny. Do nádoby na pečení vložte kořenovou zeleninu nakrájenou na stejnoměrné plátky či kostky, hrubě krájenou cibuli, divoké koření a na zbylou na drobno nakrájenou slaninu. Vše mírně podlijte vodou a zvolna pečte (do 150 stupňů) pod poklicí asi 40 minut.
  • V závěrečné fázi pečeni odkryjte a při teplotě okolo 190 stupňů dopékejte asi 10 - 15 minut. Na závěr potřete maso máslem, nechte chvilku dojít ve vypnuté troubě a neste na stůl.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.