Logo Kulinář

Kuře na bylinkách

Kuře na bylinkách

Vytvořte si domácí bylinkové máslo, kterým provoníte pečínku. Nejraději používám čerstvé bylinky z vlastní zahrádky.

  • Máslo nechejte patřičnou dobu při pokojové teplotě, aby rozměklo. Libovolné bylinky nasekejte na drobno. Prolisovaný česnek smíchejte se špetkou soli a s bylinkami ho vmíchejte do másla. Můžete použít jakékoli bylinky, ale osobně bych doporučil bazalku, petrželovou nať, šalvěj, rozmarýn a tymián. Pokud není sezóna čerstvých bylinek, u Kulináře můžete také zakoupit připravenou směs 'Bylinkové máslo', kterou jednoduše smícháte s kouskem rozměklého másla.
  • Z celého kuřete připravte 4 porce, které následně osolte. Patřičnou část bylinkového másla vetřete pod kůži každé porce.
  • Kuře mírně podlijte vpdpu a pečte přikryté v troubě asi 30 minut při teplotě 160 stupňů. Na závěr dopékejte již bez poklice na 200 stupňů. Během dopékání kuře potírejte vzniklou šťávou. Podávejte s bramborami a směsí teplé zeleniny, kterou nesolte, jen na ní nechejte rozpustit na talíři trochu bylinkového másla.

Na tento recept jsme použili:

Vytvořte si domácí bylinkové máslo, kterým provoníte pečínku. Nejraději používám čerstvé bylinky z vlastní zahrádky.

  • Máslo nechejte patřičnou dobu při pokojové teplotě, aby rozměklo. Libovolné bylinky nasekejte na drobno. Prolisovaný česnek smíchejte se špetkou soli a s bylinkami ho vmíchejte do másla. Můžete použít jakékoli bylinky, ale osobně bych doporučil bazalku, petrželovou nať, šalvěj, rozmarýn a tymián. Pokud není sezóna čerstvých bylinek, u Kulináře můžete také zakoupit připravenou směs 'Bylinkové máslo', kterou jednoduše smícháte s kouskem rozměklého másla.
  • Z celého kuřete připravte 4 porce, které následně osolte. Patřičnou část bylinkového másla vetřete pod kůži každé porce.
  • Kuře mírně podlijte vpdpu a pečte přikryté v troubě asi 30 minut při teplotě 160 stupňů. Na závěr dopékejte již bez poklice na 200 stupňů. Během dopékání kuře potírejte vzniklou šťávou. Podávejte s bramborami a směsí teplé zeleniny, kterou nesolte, jen na ní nechejte rozpustit na talíři trochu bylinkového másla.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.