Logo Kulinář

Krůtí na víně

Krůtí na víně

Velmi jednoduchá příprava krůtího masa s kořenovou zeleninou a cibulí. Pokrm ozvláštní pečení na červeném víně a výrazné bylinné koření.

  • Krůtí maso, nejlépe ze stehna nakrájejte na větší kousky asi 50 - 70 gramů. Do každého kousku udělejte zářez a do něho vložte kousek slaniny obalený kořením. Maso pak zprudka opečte na oleji ze všech stran.
  • Do nádoby vhodné k pečení vložte na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, na větší kousky krájenou cibuli, bobkový list, provensálské koření a také opečené maso. Vše osolte, podlijte červeným vínem a velmi zvolna pečte v troubě (120 - 140 stupňů). Nejlépe pod poklicí, nebo alespoň přikryté alobalem. Po hodině vyzkoušejte zda je maso měkké.
  • Pro závěrečné dohotovení dopečte při vyšší teplotě. Výpek případně dolijte vínem či vodou a lehce zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou ve studené vodě. To proto aby se při zahušťování neudělaly hrudky.
  • Na závěr nechte vše krátce prohřát ve vypnuté troubě a podávejte s vařenými fazolemi, těstovinami či bramborem.

Na tento recept jsme použili:

Velmi jednoduchá příprava krůtího masa s kořenovou zeleninou a cibulí. Pokrm ozvláštní pečení na červeném víně a výrazné bylinné koření.

  • Krůtí maso, nejlépe ze stehna nakrájejte na větší kousky asi 50 - 70 gramů. Do každého kousku udělejte zářez a do něho vložte kousek slaniny obalený kořením. Maso pak zprudka opečte na oleji ze všech stran.
  • Do nádoby vhodné k pečení vložte na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, na větší kousky krájenou cibuli, bobkový list, provensálské koření a také opečené maso. Vše osolte, podlijte červeným vínem a velmi zvolna pečte v troubě (120 - 140 stupňů). Nejlépe pod poklicí, nebo alespoň přikryté alobalem. Po hodině vyzkoušejte zda je maso měkké.
  • Pro závěrečné dohotovení dopečte při vyšší teplotě. Výpek případně dolijte vínem či vodou a lehce zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou ve studené vodě. To proto aby se při zahušťování neudělaly hrudky.
  • Na závěr nechte vše krátce prohřát ve vypnuté troubě a podávejte s vařenými fazolemi, těstovinami či bramborem.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.