
Ovocné košíčky s pudinkovým krémem přelité dortovým želé se budou rozplývat na jazyku.
- Křehké těsto připravte důkladným a rychlým promícháním mouky, cukru, nakrájeného studeného másla a vajíčka. Jakmile vznikne stejnorodé těsto, nechte ho v mikrotenovém sáčku alespoň 20 minut odpočinout v lednici.
- Připravte si čisté formičky a do nich natlačte těsto. Poté pečte dle tvaru a velikosti formiček a výkonu Vaší trouby na 180° dorůžova (přibližně 7 - 12 minut).
- Do mléka rozmíchejte cukr a pudinkový prášek a vše uvařte na hustou hmotu, kterou stále míchejte až do zchladnutí. Přidejte rum a posléze zašlehávejte máslo (dbejte, aby všechny suroviny ze kterých připravujete krém měly pokojovou teplotu) Další návody jak na krémy najdete zde na webu.
- Vzniklý krém úhledně nastříkejte do těstových košíčků či lodiček. Hned, dokud je krém měkký, do něho skládejte řezy z ovoce a vše přelijte teplým dortovým želé.