
Kouzlo v receptu udělá kukuřičná krupice - neboli polenta. Pokud v ní obalíte porce kapra namočené do těstíčka a následně vše usmažíte na sádle, uvidíte, že si pochutnáte na úžasně voňavém pokrmu.
- Vejce se solí, kmínem a mlékem vyšlehejte spolu s moukou na řídké těstíčko.
- Osolené porce kapra v těstíčku namočte a následně je obalte v kukuřičné krupici smíchané se sezamovými či jinými semínky. Dobře budou například chutnat také kousíčky černuchy nebo lněné semínko.
- Takto obalené porce pak smažte v dostatečně rozpáleném tuku ze všech stran. Dozlatova smažené ryby vložte na plech a nechte v troubě dopékat při 80 °C asi 20 minut.
- Ke smažené rybě přiložte citron a podávejte s libovolnou přílohou.