Logo Kulinář

Kapr v křupavém těstíčku

Kapr v křupavém těstíčku

Kouzlo v receptu udělá kukuřičná krupice - neboli polenta. Pokud v ní obalíte porce kapra namočené do těstíčka a následně vše usmažíte na sádle, uvidíte, že si pochutnáte na úžasně voňavém pokrmu.

  • Vejce se solí, kmínem a mlékem vyšlehejte spolu s moukou na řídké těstíčko.
  • Osolené porce kapra v těstíčku namočte a následně je obalte v kukuřičné krupici smíchané se sezamovými či jinými semínky. Dobře budou například chutnat také kousíčky černuchy nebo lněné semínko.
  • Takto obalené porce pak smažte v dostatečně rozpáleném tuku ze všech stran. Dozlatova smažené ryby vložte na plech a nechte v troubě dopékat při 80 °C asi 20 minut.
  • Ke smažené rybě přiložte citron a podávejte s libovolnou přílohou.

Na tento recept jsme použili:

Kouzlo v receptu udělá kukuřičná krupice - neboli polenta. Pokud v ní obalíte porce kapra namočené do těstíčka a následně vše usmažíte na sádle, uvidíte, že si pochutnáte na úžasně voňavém pokrmu.

  • Vejce se solí, kmínem a mlékem vyšlehejte spolu s moukou na řídké těstíčko.
  • Osolené porce kapra v těstíčku namočte a následně je obalte v kukuřičné krupici smíchané se sezamovými či jinými semínky. Dobře budou například chutnat také kousíčky černuchy nebo lněné semínko.
  • Takto obalené porce pak smažte v dostatečně rozpáleném tuku ze všech stran. Dozlatova smažené ryby vložte na plech a nechte v troubě dopékat při 80 °C asi 20 minut.
  • Ke smažené rybě přiložte citron a podávejte s libovolnou přílohou.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.