Logo Kulinář

Jarní salát

Jarní salát

Listový salát ochucený hořčicovým dresinkem zjemněným kysanou smetanou. Ve složení listů a lístků lze provést libovolné změny ve prospěch rukoly, čekanky a podobně.

  • Salát a špenátové listy důkladně omyjte a nechte v sítu okapat. Ředkvičku nakrájejte na jemné plátky.
  • Cibuli nakrájejte na jemno a šlehejte ji v misce delší dobu spolu s olivovým olejem a trochou soli. Po několika minutách cibule v oleji změkne a zčásti pustí šťávu. Teprve pak přidejte hořčici a opět vše prošlehněte, následně přikápněte ocet a přidejte med. Nakonec dresink zjemněte kysanou smetanou.
  • Až při podáváním pokapejte připravený salát dresinkem a podávejte.

Na tento recept jsme použili:

Listový salát ochucený hořčicovým dresinkem zjemněným kysanou smetanou. Ve složení listů a lístků lze provést libovolné změny ve prospěch rukoly, čekanky a podobně.

  • Salát a špenátové listy důkladně omyjte a nechte v sítu okapat. Ředkvičku nakrájejte na jemné plátky.
  • Cibuli nakrájejte na jemno a šlehejte ji v misce delší dobu spolu s olivovým olejem a trochou soli. Po několika minutách cibule v oleji změkne a zčásti pustí šťávu. Teprve pak přidejte hořčici a opět vše prošlehněte, následně přikápněte ocet a přidejte med. Nakonec dresink zjemněte kysanou smetanou.
  • Až při podáváním pokapejte připravený salát dresinkem a podávejte.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.