
Jemný a osvěžující bramborový salát spojený dresinkem z hořčice, medu, oleje, octa, soli a nastrouhaných vaječných žloutků.
- Uvařené vejce oloupejte a vyjměte z nich žloutky. Ty nastrouhejte do misky přidejte k nim olej, hořčici, sůl, med, ocet a vše důkladně metlou vyšlehejte. Můžete pochopitelně použít i elektrický šlehač. Důležité je aby se vytvořila jemná emulze. Tu ochutnejte, případně dochuťte podle vašich představ.
- Vařené, vychladlé a oloupané brambory nakrájejte na kostičky nebo plátky a stejně tak nakrájejte ředkvičky. Drobně posekejte jarní, naťovou cibuli, pažitku a také nasekejte vaječné bílky.
- Vše zlehka promíchejte s připraveným dresinkem a poté nechte v chladu proležet. Tento salát lze podávat k pečenému maso, smaženým pokrmům, opečeným uzeninám ale i jako samostatný pokrm.