Logo Kulinář

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

Jemný a osvěžující bramborový salát spojený dresinkem z hořčice, medu, oleje, octa, soli a nastrouhaných vaječných žloutků.

  • Uvařené vejce oloupejte a vyjměte z nich žloutky. Ty nastrouhejte do misky přidejte k nim olej, hořčici, sůl, med, ocet a vše důkladně metlou vyšlehejte. Můžete pochopitelně použít i elektrický šlehač. Důležité je aby se vytvořila jemná emulze. Tu ochutnejte, případně dochuťte podle vašich představ.
  • Vařené, vychladlé a oloupané brambory nakrájejte na kostičky nebo plátky a stejně tak nakrájejte ředkvičky. Drobně posekejte jarní, naťovou cibuli, pažitku a také nasekejte vaječné bílky.
  • Vše zlehka promíchejte s připraveným dresinkem a poté nechte v chladu proležet. Tento salát lze podávat k pečenému maso, smaženým pokrmům, opečeným uzeninám ale i jako samostatný pokrm.

Na tento recept jsme použili:

Jemný a osvěžující bramborový salát spojený dresinkem z hořčice, medu, oleje, octa, soli a nastrouhaných vaječných žloutků.

  • Uvařené vejce oloupejte a vyjměte z nich žloutky. Ty nastrouhejte do misky přidejte k nim olej, hořčici, sůl, med, ocet a vše důkladně metlou vyšlehejte. Můžete pochopitelně použít i elektrický šlehač. Důležité je aby se vytvořila jemná emulze. Tu ochutnejte, případně dochuťte podle vašich představ.
  • Vařené, vychladlé a oloupané brambory nakrájejte na kostičky nebo plátky a stejně tak nakrájejte ředkvičky. Drobně posekejte jarní, naťovou cibuli, pažitku a také nasekejte vaječné bílky.
  • Vše zlehka promíchejte s připraveným dresinkem a poté nechte v chladu proležet. Tento salát lze podávat k pečenému maso, smaženým pokrmům, opečeným uzeninám ale i jako samostatný pokrm.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.