
Je zajímavé, že v takto upraveném dresinku není už cibule štiplavá a čpavá, navíc působením soli a oleje změkne, a vy máte jedinečný základ pro přípravu celé řady zajímavých a zároveň i zdravých dresinků.
- Cibuli nakrájejte na jemno a vložte do misky s olivovým olejem, přidejte maličko soli a vše důkladně prošlehejte metlou tak, aby cibule pustila šťávu. Trvá to přibližně pět minut, ale můžete šlehat i déle. Olej se přitom mírně zakalí, spojí se s cibulovou šťávou a vše lehce zahoustne.
- Poté, co cibule pustí šťávu, přidejte pokrájené kapary a také ocet. Můžete použít červený vinný nebo ocet balsamico. Vše krátce prošlehněte, pak už jen pomlete pepřem a promíchejte dresink s nakrájenými rajčaty.
- Opečete-li bagety nebo světlý chléb, dopřejete si klasickou italskou bruschettu. Není od věci, doplnit salát posekanou čerstvou bazalkou. Namísto pepře zkuste do dresinku pomlít trochu chilli papriček.