Logo Kulinář

Italský rajčatový salát

Italský rajčatový salát

Je zajímavé, že v takto upraveném dresinku není už cibule štiplavá a čpavá, navíc působením soli a oleje změkne, a vy máte jedinečný základ pro přípravu celé řady zajímavých a zároveň i zdravých dresinků.

  • Cibuli nakrájejte na jemno a vložte do misky s olivovým olejem, přidejte maličko soli a vše důkladně prošlehejte metlou tak, aby cibule pustila šťávu. Trvá to přibližně pět minut, ale můžete šlehat i déle. Olej se přitom mírně zakalí, spojí se s cibulovou šťávou a vše lehce zahoustne.
  • Poté, co cibule pustí šťávu, přidejte pokrájené kapary a také ocet. Můžete použít červený vinný nebo ocet balsamico. Vše krátce prošlehněte, pak už jen pomlete pepřem a promíchejte dresink s nakrájenými rajčaty.
  • Opečete-li bagety nebo světlý chléb, dopřejete si klasickou italskou bruschettu. Není od věci, doplnit salát posekanou čerstvou bazalkou. Namísto pepře zkuste do dresinku pomlít trochu chilli papriček.

Na tento recept jsme použili:

Je zajímavé, že v takto upraveném dresinku není už cibule štiplavá a čpavá, navíc působením soli a oleje změkne, a vy máte jedinečný základ pro přípravu celé řady zajímavých a zároveň i zdravých dresinků.

  • Cibuli nakrájejte na jemno a vložte do misky s olivovým olejem, přidejte maličko soli a vše důkladně prošlehejte metlou tak, aby cibule pustila šťávu. Trvá to přibližně pět minut, ale můžete šlehat i déle. Olej se přitom mírně zakalí, spojí se s cibulovou šťávou a vše lehce zahoustne.
  • Poté, co cibule pustí šťávu, přidejte pokrájené kapary a také ocet. Můžete použít červený vinný nebo ocet balsamico. Vše krátce prošlehněte, pak už jen pomlete pepřem a promíchejte dresink s nakrájenými rajčaty.
  • Opečete-li bagety nebo světlý chléb, dopřejete si klasickou italskou bruschettu. Není od věci, doplnit salát posekanou čerstvou bazalkou. Namísto pepře zkuste do dresinku pomlít trochu chilli papriček.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.