Logo Kulinář

Hrstková polévka

Hrstková polévka

Starodávná polévka, která může mít celou řadu variací a doplňků, podle toho co je zrovna po ruce. Její název vlastně postihuje i recept, od každého hrst či dvě a pěkně zvolna vše uvařit.

  • Kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky nebo plátky krátce osmahněte na tuku, přisypte trochu drceného kmínu, pak ještě chvilku osmahněte cibuli a nasekaný česnek.
  • Když zeleninový základ zavoní přilijte vodu a přidejte drobně pokrájené brambory, osolte a přiveďte polévku k varu. Po chvilce vaření přidejte krupky, předvařený hrách nebo čočku a ovesné vločky.
  • Za občasného míchání polévku zvolna vařte asi 15 minut a poté nechte pod poklicí ještě další čtvrthodinku dojít. Na konec rozemněte do polévky majoránku a podávejte.

Na tento recept jsme použili:

Starodávná polévka, která může mít celou řadu variací a doplňků, podle toho co je zrovna po ruce. Její název vlastně postihuje i recept, od každého hrst či dvě a pěkně zvolna vše uvařit.

  • Kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky nebo plátky krátce osmahněte na tuku, přisypte trochu drceného kmínu, pak ještě chvilku osmahněte cibuli a nasekaný česnek.
  • Když zeleninový základ zavoní přilijte vodu a přidejte drobně pokrájené brambory, osolte a přiveďte polévku k varu. Po chvilce vaření přidejte krupky, předvařený hrách nebo čočku a ovesné vločky.
  • Za občasného míchání polévku zvolna vařte asi 15 minut a poté nechte pod poklicí ještě další čtvrthodinku dojít. Na konec rozemněte do polévky majoránku a podávejte.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.