
Podle tohoto receptu odobně připravte i různé druhy ryb, či využijte jiné kombinace zeleniny, já však doporučuji kapra.
- Porce kapra důkladně osolte Bylinkovou solí a nechte asi hodinku odležet v chladu.
- Papriky, rajčata a celer nakrájejte na stejnoměrné kousky. Cibuli a česnek drobně posekejte a vše trochu osolte a ochuťte směsí Mexiko gril. Na každou porci si připravte zdvojený pevný alobal určený ke grilování o velikosti cca 30 x 40 cm. Jeho prostředek potřete vrstvou sádla, na něj vložte směs zeleniny a na ní položte osolenou rybu. Poté spojte protilehlé delší strany alobalu a pečlivě je k sobě smáčkněte a stočte. Následně zatočte a umáčkněte i postranní části balíčku.
- Pečlivě zabalené porce pečte nejprve zprudka asi 3 minuty, v té době zelenina pustí šťávu a kapr se v horké zeleninové páře zatáhne. Pokud jste balíčky dobře zavřeli, nafouknou se. Následně je dopékejte už jen na mírném teple asi 10 minut.
- Během pečení si připravte studenou křenovou omáčku z naloženého křenu, kysané smetany, posekané pažitky a citronové šťávy.