
Skvělý a jednoduchý recept pro Vaše letní grilování. Nezapomeňte si k němu připravit i některý z mých zdravých salátů.
- Krkovici nakrájejte na stejnoměrné, silnější plátky. Do piva nebo vody dejte dostatek soli, sojovou omáčku, vrchovatou lžíci směsi KRKOVIČKA GRIL a bramborový škrob a celou marinádu důkladně promíchejte. Do ní pak vložte nakrájené maso a chvíli s ním v láku hýbejte, aby natáhlo výrazně slanou marinádu. Poté nechte pečlivě umáčknuté a zakryté v lednici do druhého dne.
- Marinované maso trochu osušte papírovou utěrkou a vkládejte ho na rozpálený gril a pečte zprudka z jedné i druhé strany, aby se zavřelo. Poté ho dopékejte asi 10 minut ve velmi mírném teple (mimo přímý žár), nejlépe zabalené do pevného alobalu.
- Podávejte s pepřem v mlýnku, čerstvým křenem a hořčicí.