Logo Kulinář

Gril bageta

Pestrý špíz z kuřecího masa v křupavém rozpečeném pečivu. Samozřejmě je možné péci na jehlici různé suroviny například uzeniny, žampiony, jiné druhy masa.

  • Kuřecí maso (stehenní nebo prsní svalovinu) nakrájejte na stejnoměrné kousky. Vložte do misky, přidejte vejce, bramborový škrob, sůl a tři lžičky koření Zlatá pečínka. Vše důkladně promíchejte a nechte v chladu odležet asi 30 minut.
  • Papriku, slaninu a cibuli nakrájejte na stejnoměrné kousky tak, aby vše bylo možné napichovat na jehlice či špejle.
  • Marinované maso napichujte střídavě se slaninou a zeleninou na jehlice. Délku špízů zvolte podle velikosti baget.
  • Špízy grilujte nejprve zvolna, aby se propekly. Ideální je nepřímý žár, sálavé teplo. Když jsou téměř pečené, rozpečte rozpůlené bagety.
  • Do změklého másla namíchejte kořenící směs Bylinkové máslo a rozetřete ho po opečeném pečivu. Do každé z baget pak vložte pečený špíz, vytáhněte špejli a přizdobte lístky salátu, polníčkem, rukolou - podle možností.

Na tento recept jsme použili:

Pestrý špíz z kuřecího masa v křupavém rozpečeném pečivu. Samozřejmě je možné péci na jehlici různé suroviny například uzeniny, žampiony, jiné druhy masa.

  • Kuřecí maso (stehenní nebo prsní svalovinu) nakrájejte na stejnoměrné kousky. Vložte do misky, přidejte vejce, bramborový škrob, sůl a tři lžičky koření Zlatá pečínka. Vše důkladně promíchejte a nechte v chladu odležet asi 30 minut.
  • Papriku, slaninu a cibuli nakrájejte na stejnoměrné kousky tak, aby vše bylo možné napichovat na jehlice či špejle.
  • Marinované maso napichujte střídavě se slaninou a zeleninou na jehlice. Délku špízů zvolte podle velikosti baget.
  • Špízy grilujte nejprve zvolna, aby se propekly. Ideální je nepřímý žár, sálavé teplo. Když jsou téměř pečené, rozpečte rozpůlené bagety.
  • Do změklého másla namíchejte kořenící směs Bylinkové máslo a rozetřete ho po opečeném pečivu. Do každé z baget pak vložte pečený špíz, vytáhněte špejli a přizdobte lístky salátu, polníčkem, rukolou - podle možností.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.