Logo Kulinář

Fazolový guláš

Fazolový guláš

Vydatný, bezmasý guláš, který případně snadno doplníte rozpečenou uzeninou. Pokud použijete sterilované fazole bude i velmi brzo vařený.

  • Fazole důkladně propláchněte a nechte je namočené ve vodě do druhého dne.
  • Namáčecí vodu z fazolí slijte a v čisté vodě pak fazole vařte spolu s trochou provensálského koření. Již téměř vařené fazole stáhněte z tepla a nechte je nezcezené stát.
  • Na tuku opékejte nakrájenou cibuli, když změkne (zesklovatí) přidejte na nitky nastrouhaný celer a dál vše opékejte až zelenina začne zlátnout. V tu chvíli přidejte jemně posekaný česnek, kratičce ho také osmahněte a pak na základ nasypte sladkou papriku. Rychle ji promíchejte aby se spojila s tukem a vzápětí vše zalijte vodou z vařených fazolí. Přidejte sůl, provensálské koření maličko pomletého pepře a drobně nakrájené brambory. Vše zvolna duste pod poklicí asi 15 minut.
  • Pak přidejte téměř vařené fazole promíchejte a nechte na mírném ohni dusit do změknutí, případně lehce dolijte odvarem z fazolí. Rozdušený celer s cibulí a brambory by měly guláš přirozeně zahustit. Hotový guláš lehce pomelte směsí pepřů a podávejte s chlebem.

Na tento recept jsme použili:

Vydatný, bezmasý guláš, který případně snadno doplníte rozpečenou uzeninou. Pokud použijete sterilované fazole bude i velmi brzo vařený.

  • Fazole důkladně propláchněte a nechte je namočené ve vodě do druhého dne.
  • Namáčecí vodu z fazolí slijte a v čisté vodě pak fazole vařte spolu s trochou provensálského koření. Již téměř vařené fazole stáhněte z tepla a nechte je nezcezené stát.
  • Na tuku opékejte nakrájenou cibuli, když změkne (zesklovatí) přidejte na nitky nastrouhaný celer a dál vše opékejte až zelenina začne zlátnout. V tu chvíli přidejte jemně posekaný česnek, kratičce ho také osmahněte a pak na základ nasypte sladkou papriku. Rychle ji promíchejte aby se spojila s tukem a vzápětí vše zalijte vodou z vařených fazolí. Přidejte sůl, provensálské koření maličko pomletého pepře a drobně nakrájené brambory. Vše zvolna duste pod poklicí asi 15 minut.
  • Pak přidejte téměř vařené fazole promíchejte a nechte na mírném ohni dusit do změknutí, případně lehce dolijte odvarem z fazolí. Rozdušený celer s cibulí a brambory by měly guláš přirozeně zahustit. Hotový guláš lehce pomelte směsí pepřů a podávejte s chlebem.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.