
Velmi rychlý recept inspirovaný pobřežím Středozemního moře. Pokud k ragú připravíte opečený brambor či bagetu, úspěch bude zaručen.
- Nejprve na oleji zprudka osmahněte cibuli, poté přidejte drobně nakrájené papriky a když se trochu opečou, přidejte drcený či na tenké plátky nakrájený česnek. Do tohoto základu přidejte cukety nakrájené i se slupkou na stejnoměrné kostky. Krátce vše osmahněte a pak přidejte drcená rajčata.
- Tuto směs nechte na velmi mírném ohni pod pokličkou jen asi 3 minuty podusit. Teprve pak vše osolte, přidejte trochu mletého chilli a koření Italská směs. Přilijte smetanu, či případně ještě posekané čerstvé zelené bylinky a jen kratičce povařte.
- Na závěr přidejte balkánský sýr a podávejte s opečenými bramborami nebo jen s chlebem či pečivem.