Logo Kulinář

Cuketové ragú

Cuketové ragú

Velmi rychlý recept inspirovaný pobřežím Středozemního moře. Pokud k ragú připravíte opečený brambor či bagetu, úspěch bude zaručen.

  • Nejprve na oleji zprudka osmahněte cibuli, poté přidejte drobně nakrájené papriky a když se trochu opečou, přidejte drcený či na tenké plátky nakrájený česnek. Do tohoto základu přidejte cukety nakrájené i se slupkou na stejnoměrné kostky. Krátce vše osmahněte a pak přidejte drcená rajčata.
  • Tuto směs nechte na velmi mírném ohni pod pokličkou jen asi 3 minuty podusit. Teprve pak vše osolte, přidejte trochu mletého chilli a koření Italská směs. Přilijte smetanu, či případně ještě posekané čerstvé zelené bylinky a jen kratičce povařte.
  • Na závěr přidejte balkánský sýr a podávejte s opečenými bramborami nebo jen s chlebem či pečivem.

Na tento recept jsme použili:

Velmi rychlý recept inspirovaný pobřežím Středozemního moře. Pokud k ragú připravíte opečený brambor či bagetu, úspěch bude zaručen.

  • Nejprve na oleji zprudka osmahněte cibuli, poté přidejte drobně nakrájené papriky a když se trochu opečou, přidejte drcený či na tenké plátky nakrájený česnek. Do tohoto základu přidejte cukety nakrájené i se slupkou na stejnoměrné kostky. Krátce vše osmahněte a pak přidejte drcená rajčata.
  • Tuto směs nechte na velmi mírném ohni pod pokličkou jen asi 3 minuty podusit. Teprve pak vše osolte, přidejte trochu mletého chilli a koření Italská směs. Přilijte smetanu, či případně ještě posekané čerstvé zelené bylinky a jen kratičce povařte.
  • Na závěr přidejte balkánský sýr a podávejte s opečenými bramborami nebo jen s chlebem či pečivem.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.