
Detailní tipy a triky jak na polévání čajového pečiva, dortů či řezů.
- Na polévání a potahování vánočního cukroví je nejlepší poleva z hořké čokolády na vaření. Čím kvalitnější čokoláda a tuk, tím je pak lepší poleva.
- Důležité je také důkladné promíchání čokolády a tuku a jejich prohřátí v rendlíku ve vodní lázni, aby se ani trošku nechytla na dno. Taková poleva je pak hladká, lesklá, krásně se rozlévá, prostě je radost s ní pracovat.
- Základní poměr je na 100 g čokolády, 50 g ztuženého tvrdého bílého tuku. Na měkkou polevu (řezy, dorty) do čokolády vmíchejte máslo. Podle toho co poléváte, polevu za stálého míchání trochu zchlaďte. Příliš horká poleva stéká a nevytvoří potřebnou vrstvu, chladná se pro změnu nerozlije do hladké rovné vrstvy.
- Polévané kousky odkládejte na mřížku položenou na papír, nebo přímo na pečící papír, aby odkápnuté kapky bylo možné sloupnout a znovu rozehřát.
- Když využijete tmavou, hořkou čokoládu v kombinaci s bílou nebo světlou mléčnou můžete vytvořit velmi zajímavé ozdoby. Stačí do tmavé polevy kápnout bílou a špejlí ji roztáhnout do stran.