Logo Kulinář

Čokoládová poleva

Čokoládová poleva

Detailní tipy a triky jak na polévání čajového pečiva, dortů či řezů.

  • Na polévání a potahování vánočního cukroví je nejlepší poleva z hořké čokolády na vaření. Čím kvalitnější čokoláda a tuk, tím je pak lepší poleva.
  • Důležité je také důkladné promíchání čokolády a tuku a jejich prohřátí v rendlíku ve vodní lázni, aby se ani trošku nechytla na dno. Taková poleva je pak hladká, lesklá, krásně se rozlévá, prostě je radost s ní pracovat.
  • Základní poměr je na 100 g čokolády, 50 g ztuženého tvrdého bílého tuku. Na měkkou polevu (řezy, dorty) do čokolády vmíchejte máslo. Podle toho co poléváte, polevu za stálého míchání trochu zchlaďte. Příliš horká poleva stéká a nevytvoří potřebnou vrstvu, chladná se pro změnu nerozlije do hladké rovné vrstvy.
  • Polévané kousky odkládejte na mřížku položenou na papír, nebo přímo na pečící papír, aby odkápnuté kapky bylo možné sloupnout a znovu rozehřát.
  • Když využijete tmavou, hořkou čokoládu v kombinaci s bílou nebo světlou mléčnou můžete vytvořit velmi zajímavé ozdoby. Stačí do tmavé polevy kápnout bílou a špejlí ji roztáhnout do stran.

Detailní tipy a triky jak na polévání čajového pečiva, dortů či řezů.

  • Na polévání a potahování vánočního cukroví je nejlepší poleva z hořké čokolády na vaření. Čím kvalitnější čokoláda a tuk, tím je pak lepší poleva.
  • Důležité je také důkladné promíchání čokolády a tuku a jejich prohřátí v rendlíku ve vodní lázni, aby se ani trošku nechytla na dno. Taková poleva je pak hladká, lesklá, krásně se rozlévá, prostě je radost s ní pracovat.
  • Základní poměr je na 100 g čokolády, 50 g ztuženého tvrdého bílého tuku. Na měkkou polevu (řezy, dorty) do čokolády vmíchejte máslo. Podle toho co poléváte, polevu za stálého míchání trochu zchlaďte. Příliš horká poleva stéká a nevytvoří potřebnou vrstvu, chladná se pro změnu nerozlije do hladké rovné vrstvy.
  • Polévané kousky odkládejte na mřížku položenou na papír, nebo přímo na pečící papír, aby odkápnuté kapky bylo možné sloupnout a znovu rozehřát.
  • Když využijete tmavou, hořkou čokoládu v kombinaci s bílou nebo světlou mléčnou můžete vytvořit velmi zajímavé ozdoby. Stačí do tmavé polevy kápnout bílou a špejlí ji roztáhnout do stran.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.