
Tahle vydatná polévka s chlebovou strouhankou a droždím udělá na talíři nečekanou parádu.
- Nejprve rozpečte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibulku s trochou podrceného kmínu. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte kořenovou zeleninu (hruběji pokrájenou) a nechte opět opékat. Zelenina zavoní a to je ten správný čas, přidat na kostičky krájený špek a nechat rozškvařit.
- Následně přidejte čerstvé droždí. Nechejte ho v základu rozpustit a poté přisypte chlebovou strouhanku. Strouhanka krásně nasaje tuk a po chvilce se krásně opraží. Nakonec přilijte vodu, přiveďte k varu a nechte provařit.
- Na závěr stačí polévku trochu přisolit - pamatujte, že samotný chléb už slaný je. Asi po dvou minutách přidejte pohankovou lámanku, opět přiveďte k varu a na úplný závěr do polévky rozmíchejte pár vajec. Před podáváním nasypejte posekanou celerovou či petrželovou nať a nechte už jen pod poklicí nabobtnat pohanku, která celou polévku krásně zahustí.