Logo Kulinář

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Tahle vydatná polévka s chlebovou strouhankou a droždím udělá na talíři nečekanou parádu.

  • Nejprve rozpečte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibulku s trochou podrceného kmínu. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte kořenovou zeleninu (hruběji pokrájenou) a nechte opět opékat. Zelenina zavoní a to je ten správný čas, přidat na kostičky krájený špek a nechat rozškvařit.
  • Následně přidejte čerstvé droždí. Nechejte ho v základu rozpustit a poté přisypte chlebovou strouhanku. Strouhanka krásně nasaje tuk a po chvilce se krásně opraží. Nakonec přilijte vodu, přiveďte k varu a nechte provařit.
  • Na závěr stačí polévku trochu přisolit - pamatujte, že samotný chléb už slaný je. Asi po dvou minutách přidejte pohankovou lámanku, opět přiveďte k varu a na úplný závěr do polévky rozmíchejte pár vajec. Před podáváním nasypejte posekanou celerovou či petrželovou nať a nechte už jen pod poklicí nabobtnat pohanku, která celou polévku krásně zahustí.

Na tento recept jsme použili:

Tahle vydatná polévka s chlebovou strouhankou a droždím udělá na talíři nečekanou parádu.

  • Nejprve rozpečte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibulku s trochou podrceného kmínu. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte kořenovou zeleninu (hruběji pokrájenou) a nechte opět opékat. Zelenina zavoní a to je ten správný čas, přidat na kostičky krájený špek a nechat rozškvařit.
  • Následně přidejte čerstvé droždí. Nechejte ho v základu rozpustit a poté přisypte chlebovou strouhanku. Strouhanka krásně nasaje tuk a po chvilce se krásně opraží. Nakonec přilijte vodu, přiveďte k varu a nechte provařit.
  • Na závěr stačí polévku trochu přisolit - pamatujte, že samotný chléb už slaný je. Asi po dvou minutách přidejte pohankovou lámanku, opět přiveďte k varu a na úplný závěr do polévky rozmíchejte pár vajec. Před podáváním nasypejte posekanou celerovou či petrželovou nať a nechte už jen pod poklicí nabobtnat pohanku, která celou polévku krásně zahustí.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.