Logo Kulinář

Celerové šťouchané brambory

Celerové šťouchané brambory

Brambory, které jsou po uvaření polepšené voňavým opečeným celerem a zeleným pórkem.

  • Brambory uvařte ve slupce a zděďte. Ochladlé ale ještě teplé oloupejte, ozšťouchejte je se smetanou a dle potřeby osolte. Pokud před loupáním vystydnou je lepší je nejdříve na hrubo nastrouhat.
  • Očištěný kořen celeru nakrájejte na dorbné kousky či nejlépe nudličky, které společně s drceným kmínem opékejte na pánvi s trochou sádla, asi 10 minut, dokud nezměkne. Hlídejte, aby se opékal stejnoměrně, nezapomeňte s ním neustále míchat. Změklý, voňavý celer přidejte ke šťouchaným bramborám.
  • Na zbývajícím kousku sádla osmahněte řapíkatý celer nakrájený na drobno a na závěr k němu přidejte i drobně posekaný pórek. Stačí opravdu jen chvilka. Poté sundejte z ohně, přidejte ještě teplé do šťouchaných brambor a vše důkladně promíchejte. Při podávání ozdobte drobně pokrájenou petrželovou či jinou natí.

Na tento recept jsme použili:

Brambory, které jsou po uvaření polepšené voňavým opečeným celerem a zeleným pórkem.

  • Brambory uvařte ve slupce a zděďte. Ochladlé ale ještě teplé oloupejte, ozšťouchejte je se smetanou a dle potřeby osolte. Pokud před loupáním vystydnou je lepší je nejdříve na hrubo nastrouhat.
  • Očištěný kořen celeru nakrájejte na dorbné kousky či nejlépe nudličky, které společně s drceným kmínem opékejte na pánvi s trochou sádla, asi 10 minut, dokud nezměkne. Hlídejte, aby se opékal stejnoměrně, nezapomeňte s ním neustále míchat. Změklý, voňavý celer přidejte ke šťouchaným bramborám.
  • Na zbývajícím kousku sádla osmahněte řapíkatý celer nakrájený na drobno a na závěr k němu přidejte i drobně posekaný pórek. Stačí opravdu jen chvilka. Poté sundejte z ohně, přidejte ještě teplé do šťouchaných brambor a vše důkladně promíchejte. Při podávání ozdobte drobně pokrájenou petrželovou či jinou natí.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.