
Brambory, které jsou po uvaření polepšené voňavým opečeným celerem a zeleným pórkem.
- Brambory uvařte ve slupce a zděďte. Ochladlé ale ještě teplé oloupejte, ozšťouchejte je se smetanou a dle potřeby osolte. Pokud před loupáním vystydnou je lepší je nejdříve na hrubo nastrouhat.
- Očištěný kořen celeru nakrájejte na dorbné kousky či nejlépe nudličky, které společně s drceným kmínem opékejte na pánvi s trochou sádla, asi 10 minut, dokud nezměkne. Hlídejte, aby se opékal stejnoměrně, nezapomeňte s ním neustále míchat. Změklý, voňavý celer přidejte ke šťouchaným bramborám.
- Na zbývajícím kousku sádla osmahněte řapíkatý celer nakrájený na drobno a na závěr k němu přidejte i drobně posekaný pórek. Stačí opravdu jen chvilka. Poté sundejte z ohně, přidejte ještě teplé do šťouchaných brambor a vše důkladně promíchejte. Při podávání ozdobte drobně pokrájenou petrželovou či jinou natí.