Logo Kulinář

Budějovické žebro

Budějovické žebro

Jihočeský recept nejen pro letní grilování. Na těchto žebírkách si zaručeně pochutnáte nejen u piva!

  • Vepřový bok nakrájejte na takové porce, aby v každé byly 2 až 3 žebra. Připravte si marinádu: sojová omáčka, lžíce směsi Krkovička gril, lžíce Česnekového čarování, sůl. Marinádou potřete maso a nechte do druhého dne marinovat.
  • V marinádě pak žebra velmi zvolna vařte spolu s nakrájenou cibulí asi 90 min. Pozor, aby se navařila přílišným klokotem.
  • Když jsou žebra téměř měkká, dopékejte na grilu nebo v rozpálené troubě asi 15 min. Při pečení neustále potírejte marinádou a na závěr posypte směsí Voňavý steak, podávejte s čerstvým křenem.

Na tento recept jsme použili:

Jihočeský recept nejen pro letní grilování. Na těchto žebírkách si zaručeně pochutnáte nejen u piva!

  • Vepřový bok nakrájejte na takové porce, aby v každé byly 2 až 3 žebra. Připravte si marinádu: sojová omáčka, lžíce směsi Krkovička gril, lžíce Česnekového čarování, sůl. Marinádou potřete maso a nechte do druhého dne marinovat.
  • V marinádě pak žebra velmi zvolna vařte spolu s nakrájenou cibulí asi 90 min. Pozor, aby se navařila přílišným klokotem.
  • Když jsou žebra téměř měkká, dopékejte na grilu nebo v rozpálené troubě asi 15 min. Při pečení neustále potírejte marinádou a na závěr posypte směsí Voňavý steak, podávejte s čerstvým křenem.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.