Logo Kulinář

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Oblíbená bramboračka se spoustou zeleniny. V tomto případě bez zahuštění moukou a skvěle ochucenou houbovým kořením od Kulináře.

  • Ječné krupky zalijte horkou vodou a nechte je nabobtnat.
  • Ve větším hrnci rozehřejte sádlo, na něm opečte stejnoměrně nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli spolu s drceným kmínem. Když je zelenina lehce osmahnutá, přidejte nasekaný česnek, promíchejte a vše zalijte vodou.
  • Přidejte stejnoměrně nakrájené oškrabané brambory, drobně krájenou kapustu, osolte a přiveďte k varu. Do vroucí polévky přidejte namočené krupky a vařte až je zelenina téměř měkká.
  • Ke konci přípravy přidejte houbové koření Kulinář (asi polévkovou lžíci), pokrájený pórek a trochu ovesných vloček, které polévku zahustí. Důkladně vše v polévce rozmíchejte. Zvolna polévku povařte asi 5 minut.
  • Před podáváním přidejte do polévky posekaný libeček, petrželovou nať, rozemnutou majoránku a pomelte ji trochou černého pepře.

Na tento recept jsme použili:

Oblíbená bramboračka se spoustou zeleniny. V tomto případě bez zahuštění moukou a skvěle ochucenou houbovým kořením od Kulináře.

  • Ječné krupky zalijte horkou vodou a nechte je nabobtnat.
  • Ve větším hrnci rozehřejte sádlo, na něm opečte stejnoměrně nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli spolu s drceným kmínem. Když je zelenina lehce osmahnutá, přidejte nasekaný česnek, promíchejte a vše zalijte vodou.
  • Přidejte stejnoměrně nakrájené oškrabané brambory, drobně krájenou kapustu, osolte a přiveďte k varu. Do vroucí polévky přidejte namočené krupky a vařte až je zelenina téměř měkká.
  • Ke konci přípravy přidejte houbové koření Kulinář (asi polévkovou lžíci), pokrájený pórek a trochu ovesných vloček, které polévku zahustí. Důkladně vše v polévce rozmíchejte. Zvolna polévku povařte asi 5 minut.
  • Před podáváním přidejte do polévky posekaný libeček, petrželovou nať, rozemnutou majoránku a pomelte ji trochou černého pepře.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.