
Oblíbená bramboračka se spoustou zeleniny. V tomto případě bez zahuštění moukou a skvěle ochucenou houbovým kořením od Kulináře.
- Ječné krupky zalijte horkou vodou a nechte je nabobtnat.
- Ve větším hrnci rozehřejte sádlo, na něm opečte stejnoměrně nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli spolu s drceným kmínem. Když je zelenina lehce osmahnutá, přidejte nasekaný česnek, promíchejte a vše zalijte vodou.
- Přidejte stejnoměrně nakrájené oškrabané brambory, drobně krájenou kapustu, osolte a přiveďte k varu. Do vroucí polévky přidejte namočené krupky a vařte až je zelenina téměř měkká.
- Ke konci přípravy přidejte houbové koření Kulinář (asi polévkovou lžíci), pokrájený pórek a trochu ovesných vloček, které polévku zahustí. Důkladně vše v polévce rozmíchejte. Zvolna polévku povařte asi 5 minut.
- Před podáváním přidejte do polévky posekaný libeček, petrželovou nať, rozemnutou majoránku a pomelte ji trochou černého pepře.