Logo Kulinář

Boží milosti

Boží milosti

Starodávné a přitom jednoduché pečivo připravované při slavnostních příležitostech jako Masopust o svátcích a poutích. Je brzy hotové a nebudete stačit smažit.

  • Ze všech surovin zpracujte měkké těsto, které nechte asi půl hodiny uležet v lednici zabalené v mikroténovém sáčku.
  • Poté na pomoučeném válu těsto rozválejte na tenký plát a pak ho složte na třikrát nebo čtyřikrát a opět rozválejte. To proto aby trochu listovalo a dělalo lépe puchýře při smažení. Z těsta vyváleného na sílu stébla vykrajujte rádlem požadované tvary a ty pak smažte v rozpáleném tuku. Během smažení se těsto různě nafukuje a puchýřuje což je žádoucí.
  • Ještě teplé boží milosti cukrujte skořicovým nebo moučkovým cukrem s vanilkou

Na tento recept jsme použili:

Starodávné a přitom jednoduché pečivo připravované při slavnostních příležitostech jako Masopust o svátcích a poutích. Je brzy hotové a nebudete stačit smažit.

  • Ze všech surovin zpracujte měkké těsto, které nechte asi půl hodiny uležet v lednici zabalené v mikroténovém sáčku.
  • Poté na pomoučeném válu těsto rozválejte na tenký plát a pak ho složte na třikrát nebo čtyřikrát a opět rozválejte. To proto aby trochu listovalo a dělalo lépe puchýře při smažení. Z těsta vyváleného na sílu stébla vykrajujte rádlem požadované tvary a ty pak smažte v rozpáleném tuku. Během smažení se těsto různě nafukuje a puchýřuje což je žádoucí.
  • Ještě teplé boží milosti cukrujte skořicovým nebo moučkovým cukrem s vanilkou

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.