
Žloutkovou a bílkovou polevu můžete kombinovat s čokoládovou a docílit tak zajímavých ozdob na vašem díle.
- BÍLKOVÁ POLEVA: Jejím základem je moučkový cukr a bílek. Na bílek je třeba přibližně 70 g cukru, ale záleží na velikosti bílku. Pro hladkou polevu prosejte cukr přes sítko. Až určitá zkušenost Vám dá poznat, kdy je ona bílá kašička akorát k práci. Obě složky je třeba důkladně promísit a vzniklou polevu hned použijte. Při potahování kousků je nejlepší namočit sušenku do polevy, pozvednout ji a naklonit tak, aby nadbytečná poleva ukápla, a potom teprve otočit sušenku polevou vzhůru, případně nožíkem otřít okraj, kde poleva ukápla tak, aby byl politý opravdu jenom vršek.
- ŽLOUTKOVÁ POLEVA: Je stejná jako bílková, jen s tím rozdílem, že místo bílků použijete žloutky. Moučkového cukru na jeden žloutek počítejte asi 40 g.
- Také můžete využít bílkových a žloutkových polev v kobinaci tak, že polevy trochu obarvíte kakaovým práškem a do bílé polevy kápnete trochu tmavé - kapku roztáhnete na sušence do kříže nebo cik-cak a slitím obou barev docílíte zajímavých ozdob na Vašem díle. Samozřejmě, že můžete vše kombinovat s polevou čokoládovou.