Logo Kulinář

Bezmasé karbanátky

Bezmasé karbanátky

Tofu je velmi dobře stravitelné a nezatěžuje náš organismus jako maso, proto doporučuji ho vyzkoušet ikdyž třeba nejste přímo vyznavači vegetariánské stravy.

  • Neprve si připravte celer, který očistěte a pokrájejte na tenké nudličky, či jednoduše nastrouhejte. Cibuli nakrájejte na jemno a spolu s celerovými nudličkami a trochou drceného či mletého kmínu opečte na pánvi na troše oleje. Když se celer začne opékat, zavoní a změkne, vše trochu osolte, přidejte najemno strouhané tofu, posekanou celerovou nať a to celé pak zalijte smetanou.
  • Směs stáhněte z tepla a nechte vychladnout. Poté si připravte 4 vejce, které spolu s trochou škrobu rozšlehejte, nalijte na celerovou směs a vše dohustěte strouhankou. Nechte chvíli stát, aby se vše propojilo a z hmoty tvořte karbanátky - nejdříve namočenými dlaněmi vytvořte kuličku, kterou rozmáčkněte ve strouhance. Tím docílíte, že karbanátky budou stejnoměrné.
  • Vzniklé karbanátky opékejte na oleji dozlatova a podávejte s bramboroou kaší, šťouchanými brambory a podobně.

Na tento recept jsme použili:

Tofu je velmi dobře stravitelné a nezatěžuje náš organismus jako maso, proto doporučuji ho vyzkoušet ikdyž třeba nejste přímo vyznavači vegetariánské stravy.

  • Neprve si připravte celer, který očistěte a pokrájejte na tenké nudličky, či jednoduše nastrouhejte. Cibuli nakrájejte na jemno a spolu s celerovými nudličkami a trochou drceného či mletého kmínu opečte na pánvi na troše oleje. Když se celer začne opékat, zavoní a změkne, vše trochu osolte, přidejte najemno strouhané tofu, posekanou celerovou nať a to celé pak zalijte smetanou.
  • Směs stáhněte z tepla a nechte vychladnout. Poté si připravte 4 vejce, které spolu s trochou škrobu rozšlehejte, nalijte na celerovou směs a vše dohustěte strouhankou. Nechte chvíli stát, aby se vše propojilo a z hmoty tvořte karbanátky - nejdříve namočenými dlaněmi vytvořte kuličku, kterou rozmáčkněte ve strouhance. Tím docílíte, že karbanátky budou stejnoměrné.
  • Vzniklé karbanátky opékejte na oleji dozlatova a podávejte s bramboroou kaší, šťouchanými brambory a podobně.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.