
Tofu je velmi dobře stravitelné a nezatěžuje náš organismus jako maso, proto doporučuji ho vyzkoušet ikdyž třeba nejste přímo vyznavači vegetariánské stravy.
- Neprve si připravte celer, který očistěte a pokrájejte na tenké nudličky, či jednoduše nastrouhejte. Cibuli nakrájejte na jemno a spolu s celerovými nudličkami a trochou drceného či mletého kmínu opečte na pánvi na troše oleje. Když se celer začne opékat, zavoní a změkne, vše trochu osolte, přidejte najemno strouhané tofu, posekanou celerovou nať a to celé pak zalijte smetanou.
- Směs stáhněte z tepla a nechte vychladnout. Poté si připravte 4 vejce, které spolu s trochou škrobu rozšlehejte, nalijte na celerovou směs a vše dohustěte strouhankou. Nechte chvíli stát, aby se vše propojilo a z hmoty tvořte karbanátky - nejdříve namočenými dlaněmi vytvořte kuličku, kterou rozmáčkněte ve strouhance. Tím docílíte, že karbanátky budou stejnoměrné.
- Vzniklé karbanátky opékejte na oleji dozlatova a podávejte s bramboroou kaší, šťouchanými brambory a podobně.