
Mouku z cizrny či rýže je možné zakoupit ve zdravých výživách a podobných obchodech a můžete z ní vykouzlit chutné drobnosti pro každého, kdo nemůže mít v jídle lepek, či s nimi jen ozvláštnit vánoční stůl.
- Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu. Poté všechny suroviny důkladně propracujte nejlépe na vále pomocí plastové karty na drobivé těsto a na závěr ho rukama krátce propracujte do hladké hmoty.
- Těsto pak nechte v mikroténovém sáčku nebo v potravinářské fólii v lednici ztuhnout. Nejlépe do druhého dne.
- Zchlazené těsto pak krátce prohněťte a hned rozvalujte na stejnoměrný plát, z něhož vykrajujte požadované tvary. Pečte je horkým vzduchem v troubě při teplotě 160 – 170 stupňů do růžova.
- Vychladlé kousky pak slepujte marmeládou či krémy a zdobte stejně jako běžné čajové pečivo. Počítejte s tím, že pečivo má lepší chuť když několik dnů po přikrášlení odleží.