Logo Kulinář

Bavorský hovězí závitek

Bavorský hovězí závitek

Recept na plněné hovězí plátky v přírodní šťávě, svinuté do klasických závitků.

  • Nejprve si připravte náplň: na másle zpěňte drobně nakrájenou šunku a hrášek, poté přidejte předvařenou mrkev nakrájenou na kostičky a vmíchejte vejce. Krátce vše ztužte a nechejte zchladnout.
  • Hovězí plátky lehce naklepejte, osolte a potřete hořčicí. Na plátky rozdělte náplň a každý stočte. Závitky zabate do přiměřeného kousku alobalu. Na okrajích ho stočte a válečky utáhněte stlačením obou konců k sobě. Tím docílíte pravidelného tvaru.
  • Na oleji opékejte nakrájenou cibuli tak dlouho, až zezlátne. Přidejte trochu hořčice, osmahněte ji spolu s cibulí a poté zalijte trochou vody, či lépe vývarem. Do základu vložte závitky a zvolna je duste pod poklicí asi 30 minut. Po této době by měly být téměř měkké (záleží na jejich velikosti).
  • Vydušeninu odvařte do zahoustnutí. Závitky vybalte z alobalu, šikmo rozřízněte a klaďte na talíř. Podlévejte přírodní šťávou a podávejte s rýží, bramborami a podobě.

Recept na plněné hovězí plátky v přírodní šťávě, svinuté do klasických závitků.

  • Nejprve si připravte náplň: na másle zpěňte drobně nakrájenou šunku a hrášek, poté přidejte předvařenou mrkev nakrájenou na kostičky a vmíchejte vejce. Krátce vše ztužte a nechejte zchladnout.
  • Hovězí plátky lehce naklepejte, osolte a potřete hořčicí. Na plátky rozdělte náplň a každý stočte. Závitky zabate do přiměřeného kousku alobalu. Na okrajích ho stočte a válečky utáhněte stlačením obou konců k sobě. Tím docílíte pravidelného tvaru.
  • Na oleji opékejte nakrájenou cibuli tak dlouho, až zezlátne. Přidejte trochu hořčice, osmahněte ji spolu s cibulí a poté zalijte trochou vody, či lépe vývarem. Do základu vložte závitky a zvolna je duste pod poklicí asi 30 minut. Po této době by měly být téměř měkké (záleží na jejich velikosti).
  • Vydušeninu odvařte do zahoustnutí. Závitky vybalte z alobalu, šikmo rozřízněte a klaďte na talíř. Podlévejte přírodní šťávou a podávejte s rýží, bramborami a podobě.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.