
Recept na plněné hovězí plátky v přírodní šťávě, svinuté do klasických závitků.
- Nejprve si připravte náplň: na másle zpěňte drobně nakrájenou šunku a hrášek, poté přidejte předvařenou mrkev nakrájenou na kostičky a vmíchejte vejce. Krátce vše ztužte a nechejte zchladnout.
- Hovězí plátky lehce naklepejte, osolte a potřete hořčicí. Na plátky rozdělte náplň a každý stočte. Závitky zabate do přiměřeného kousku alobalu. Na okrajích ho stočte a válečky utáhněte stlačením obou konců k sobě. Tím docílíte pravidelného tvaru.
- Na oleji opékejte nakrájenou cibuli tak dlouho, až zezlátne. Přidejte trochu hořčice, osmahněte ji spolu s cibulí a poté zalijte trochou vody, či lépe vývarem. Do základu vložte závitky a zvolna je duste pod poklicí asi 30 minut. Po této době by měly být téměř měkké (záleží na jejich velikosti).
- Vydušeninu odvařte do zahoustnutí. Závitky vybalte z alobalu, šikmo rozřízněte a klaďte na talíř. Podlévejte přírodní šťávou a podávejte s rýží, bramborami a podobě.