Logo Kulinář

Jehněčí roláda

Jehněčí roláda

Namísto pečené jehněčí nebo kůzlečí kýty můžete připravit z levnějších částí mladého masa skvělou roládu. V tomto případě doplněnou špenátovými listy.

  • Jehněčí žebra opatrně vykostěte, chrupavky vyřízněte nebo prořízněte a vzniklý plát osolte a upravte na rolování. Jehněčí ořez hrubě nasekejte ve strojku spolu s pokrájenými bylinkami. Do směsi přidejte sůl, vejce, prolisovaný česnek, na kostičky krájenou slaninu a smetanu.
  • Vzniklou směs roztlačte na plát masa, do středu dejte pepřem, solí a česnekem ochucený spařený špenát a pevně stočte do rolády. Tu pak zabalte do alobalu aby roláda držela tvar stejnoměrného válce. Dobře stáhněte (stočte) konce fólie.
  • Do pekáčku nasekejte na menší kousky kosti, nahrubo nakrájejte cibuli podlijte vodu nebo vývarem a vložte připravenou roládu. Pečte ji velmi zvolna podle velikosti 40 - 60 minut při teplotě 120 - 130 stupňů. Poté roládu vybalte z alobalu a dopečte krátce při vyšší teplotě.
  • Výpek s kostmi a cibulí vysmahněte na tuk a důkladně vše do červena opečte, pak zalijte vodou či vývarem a vše odvařte. Vzniklou šťávu přeceďte, doplňte máslem a podlévejte ji pod nakrájenou pečeni.
  • Podávejte s vařenými bramborami, bramborovým pyré nebo jarním salátem (viz recept)

Na tento recept jsme použili:

Namísto pečené jehněčí nebo kůzlečí kýty můžete připravit z levnějších částí mladého masa skvělou roládu. V tomto případě doplněnou špenátovými listy.

  • Jehněčí žebra opatrně vykostěte, chrupavky vyřízněte nebo prořízněte a vzniklý plát osolte a upravte na rolování. Jehněčí ořez hrubě nasekejte ve strojku spolu s pokrájenými bylinkami. Do směsi přidejte sůl, vejce, prolisovaný česnek, na kostičky krájenou slaninu a smetanu.
  • Vzniklou směs roztlačte na plát masa, do středu dejte pepřem, solí a česnekem ochucený spařený špenát a pevně stočte do rolády. Tu pak zabalte do alobalu aby roláda držela tvar stejnoměrného válce. Dobře stáhněte (stočte) konce fólie.
  • Do pekáčku nasekejte na menší kousky kosti, nahrubo nakrájejte cibuli podlijte vodu nebo vývarem a vložte připravenou roládu. Pečte ji velmi zvolna podle velikosti 40 - 60 minut při teplotě 120 - 130 stupňů. Poté roládu vybalte z alobalu a dopečte krátce při vyšší teplotě.
  • Výpek s kostmi a cibulí vysmahněte na tuk a důkladně vše do červena opečte, pak zalijte vodou či vývarem a vše odvařte. Vzniklou šťávu přeceďte, doplňte máslem a podlévejte ji pod nakrájenou pečeni.
  • Podávejte s vařenými bramborami, bramborovým pyré nebo jarním salátem (viz recept)

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.