Logo Kulinář

Italský salát

Italský salát

Listový salát doplněný sýrem – mozzarellou a kousky opečeného chleba nebo veky a ochucený olejem, směsí pepřů a balsamikem.

  • V misce šlehejte olivový olej spolu s balsamikovým octem a trochou soli tak dlouho, až se obě tekutiny spojí. Mozzarellu případně natrhejte na menší kousky a ochuťte ji solí a mletou směsí pepřů.
  • Omyté listy polníčku, rukoly a salátu nechte okapat a lehce promíchejte s dresinkem a ochuceným sýrem. Následně do salátu doplňte drobné kostičky chleba opečeného nasucho na pánvi. Pochopitelně, že je možné opéci chléb na olivovém oleji, případně opéci v troubě kousky veky potřené máslem.

Na tento recept jsme použili:

Listový salát doplněný sýrem – mozzarellou a kousky opečeného chleba nebo veky a ochucený olejem, směsí pepřů a balsamikem.

  • V misce šlehejte olivový olej spolu s balsamikovým octem a trochou soli tak dlouho, až se obě tekutiny spojí. Mozzarellu případně natrhejte na menší kousky a ochuťte ji solí a mletou směsí pepřů.
  • Omyté listy polníčku, rukoly a salátu nechte okapat a lehce promíchejte s dresinkem a ochuceným sýrem. Následně do salátu doplňte drobné kostičky chleba opečeného nasucho na pánvi. Pochopitelně, že je možné opéci chléb na olivovém oleji, případně opéci v troubě kousky veky potřené máslem.

Mohlo by Vás taky zajímat

Pivní krkovička
HIT
1 hodinaHlavní chod

Pivní krkovička

Zaručená klasika zachutná nejen milovníkům zlatavého moku.

Gyros ze dvou druhů masa
HIT
1 hodina a 30 minutChuťovky

Gyros ze dvou druhů masa

Nevšední pečínka z kuřecího a vepřového masa.